Belangrijke technische SEO aspecten en best practices

Technische-SEO

Als je een website hebt, weet je waarschijnlijk dat zoekmachine optimalisatie (SEO) een ontzettend belangrijke factor is bij het vergroten van de online zichtbaarheid. Heb je ook weleens gehoord van technische SEO? Technische SEO is net zo essentieel voor het behalen van succes in zoekmachines als de andere aspecten van SEO. Terwijl veel mensen zich richten op het creëren van boeiende inhoud en het opbouwen van links, is het optimaliseren van de technische aspecten van je website onmisbaar. Het is van vitaal belang om de zoekmachine prestaties te verbeteren en je concurrentie voor te blijven!

Wat doet technische SEO

Technische SEO richt zich op de interne structuur, code en configuratie van je website. Het gaat dus niet zo zeer over de inhoud zelf, maar over hoe je ervoor kan zorgen dat zoekmachines jouw website begrijpen. Eigenlijk is het dus de “achterkant” van je website. Het doel is om deze te optimaliseren, zodat hij makkelijk doorlopen kan worden door zoekmachines, en je zo hoger gerankt kan worden. Een belangrijk aspect van technische SEO is crawlbaarheid. Dit houdt in hoe goed zoekmachines door je website heen kunnen navigeren, en of ze alle belangrijke pagina’s kunnen vinden. Het hebben van een duidelijke en logische sitestructuur helpt hierbij. Een ander belangrijk aspect is indexeerbaarheid. Zodra de zoekmachines door je website heen gaan, moeten ze kunnen begrijpen waar elke pagina over gaat, en hoe deze gerelateerd is aan andere pagina’s. Je kan de zoekmachines een handje helpen met indexeren. Dit kun je doen door gebruik te maken van meta tags, dit kan zijn een titel, of beschrijving. De snelheid en laadtijd is een cruciale factor in technische SEO. Zoekmachines, en gebruikers, hebben een voorkeur voor websites die snel zijn. Als je afbeeldingen optimaliseert, codes comprimeert en browsercaching inschakelt, kun je de laadtijd van je website verbeteren. 

Schakel professionals in

Het inschakelen van een professional voor technische SEO biedt verschillende voordelen, en kan van cruciaal belang zijn voor het succes van je website. Hier zijn een aantal voordelen:

  • Expertise. Een professionele technische SEO specialist beschikt over de nodige kennis en expertise in dit vakgebied. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, strategieën en methodes in de SEO wereld. 
  • Tijdsbesparing. Het opzetten en onderhouden van technische SEO vereist tijd, inzet en middelen. Het kan zijn dat je niet weet hoe het jou kan helpen, waardoor het extra veel tijd en inspanning kost. Een professional kan deze verantwoordelijkheid op zich nemen, zodat jij je kan focussen op andere belangrijke aspecten binnen je bedrijf. 
  • Maatwerk en strategie. Elke website is uniek, en heeft dus een andere aanpak nodig dan een ander. Een SEO specialist kan een strategie ontwikkelen die specifiek gericht is op jouw website en doelstellingen. 

Technische SEO is complex, het inschakelen van een professional is een last van je schouders. Daarbij kan het leiden tot betere resultaten, een verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines, en meer potentiële klanten die jouw website bezoeken!