Bedrijfsuitbreiding in Wageningen: Zoektocht naar de Juiste Ruimte

bedrijfsruimte wageningen

Ben jij op zoek naar een bedrijfsruimte in Wageningen? Het vinden van een geschikte bedrijfsruimte lijkt soms een grote zoektocht, maar met behulp van de juiste stappen wordt deze zoektocht zo simpel en efficiënt mogelijk gemaakt.

Wat zijn jouw eisen?
Een zoektocht naar de perfecte bedrijfsruimte begint altijd bij een wensenlijstje. Welke locatie wil jij graag jouw pand gevestigd hebben? Wat is belangrijk dat er aanwezig is in het pand of in de buurt? Hoe groot moet de ruimte zijn en moet deze makkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer? Zorg dat je jouw eisenlijst goed op een rijtje hebt. Wij raden ook aan om deze lijst onder te verdelen in harde eisen en wensen. Zo weet je wat echte musts zijn en wat wensen zijn die mooi zijn meegenomen.

Houd rekening met de duurzaamheid van een pand
Voordat je officieel een bedrijfsruimte, huur of koop, hebt gevonden voor jouw bedrijf, is het belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid van het pand. Wanneer je een pand huurt, zitten de maandelijkse kosten vaak niet inbegrepen in de huur. Het energielabel van een pand kan je in dat geval een indicatie geven over hoe energiezuinig en aangenaam het pand is. In het geval van een kooppand is het nog belangrijker om rekening te houden met de duurzaamheid. De overheid wilt bedrijfspanden langzaam maar zeker zo duurzaam mogelijk maken. De kans is dus groot dat je in de nabije toekomst een investering moeten maken om jouw pand duurzamer te maken. Houd hier dus financieel rekening mee.

De voordelen van een bedrijfsruimte huren
Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijfsruimte huren voor veel bedrijven de betere keuze is. Allereerst brengt het een lager risico met zich mee. Het aanvragen van een bedrijfshypotheek komt niet zonder risico. Daarnaast is het lastig om in te schatten waar jouw bedrijf over 5 jaar staat. De kans is groot dat jij over 5 jaar jouw bedrijfspand uitgroeit. Wanneer jij een bedrijfsruimte huurt kun je deze huur simpelweg gewoon stopzetten en op zoek gaan naar een grotere en betere ruimte voor jouw groeiende bedrijf. Zo ontloop je een ingewikkeld en tijdrovend verkoopproces. Daarnaast geniet je bij het huren van een bedrijfsruimte van het voordeel dat je vaak in een gebouw terechtkomt vol met andere innoverende of inspirerende bedrijven. Het is dus een ideale plek om te netwerken en te meegenieten van gezamenlijke ruimtes, zoals een koffieruimte, catering service, etc, wat vaak in de huurprijs begrepen zit.