Geschiedenis over gokkasten

Geschiedenis over gokkasten

Zoals u weet staat er achter elke gebeurtenis een geschiedenis. Zo is dat ook met gokkasten. Reeds in de 18e eeuw waren gokkasten al bekend. De eerste gokkast ontstond in 1880, waarop men zich helemaal richtte op de pokerspel. De gokkasten bestonden toen al uit 5 rollen met elk 50 kaarten die ingegooid moesten worden. Om mee te kunnen spelen moest er natuurlijk eerst betaald worden. Dat als volgt ging; er werd wat geld ingegooid, daarna aan de hendel getrokken, waarna de kaarten verschenen. De aantal kaarten die verschenen verschilden per rolautomaat. In die tijd waren het gokkasten met 5 rollen dus verschenen er 5 kaarten. De verschenen kaarten moesten dan een hoge waarde hebben om kans te maken tot winnen. Deze gokkasten verschenen op verschillende plaasten binnen korte tijd, omdat ze bijzonder populair werden. Pas wel op voor een gok verslaving,

Vanwege het succes van de gokkasten werd er al heel gauw een ander type gokkast uitgebracht. De uitvinder van de gokkasten was de amerikaan Charles Fey. Die was de verantwoordelijke persoon achter de gokkasten. De eerste gokkast die door hem gepubliceerd was was in het jaar 1894 en de volgende gepubliceerd in het jaar 1895. Doordat de gokkasten die door hem ontworpen waren zeer bekend werden en hij alleen positieve reacties kreeg heeft hij zich voor de rest van zijn leven gefocust op het maken van gokkasten, wat aardig in de smaak viel. De door hem gemaakte gokkasten bestonden uit 3 draaiende elementen, waaraan de hendel getrokken moest worden.

Vanwege het succes die Charles Fey had met de gokkasten maakte hij steeds meer gokkasten, maar wel met meer mogelijkheden. Wat de de gokkasten tilden naar een zeer hoger niveau. Hij ging steeds mee met de tijd en ontworp in 1898 een speciale gokkast genaamd de “Liberty Bell”. Deze gokkast was een gokkast met een automatische uitbetalingssysteem. Het bestond uit drie draaiende rollen en 5 verschillende symbolen. De 3 draaiende rollen zouden gebasseerd zijn op de toekomstige gokkasten. De gokkasten waren niet bij een ieder in de smaak gevallen, waardoor de gokkasten op bepaalde plaatsen verboden werden. Deze actie gaf de uitvinder meer kracht om verder te gaan en ging in alle vaart verder. Vanwege de bestellingen die binnen kwamen had hij toch wel de kans om meer gokkasten te ontwerpen. Al heel gauw kon je op verschillende plaatsen gokkasten tegen komen en spelen.

Zie ook hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Online_gokken

En toen was het zover voor de wel bekende fruitautomaat die wij tot de dag van heden tegen komen. Deze kwamen in het jaar 1912 op de markt. Op deze gokkasten vervangde men de kaarten in fruitsymbolen, vandaar de naam fruitgokkasten. Wat deze gokkasten zo apart maakte is dat ze uitbetaald werden in kauwgums. Dit was een strategie die bedacht was om de gokkasten te beschermen tegen de anti gokwet die op vele plaatsen aanwezig waren. In 1964 werd er weer een nieuwe gokkast uitgebracht, nl de “Money honey”. Deze kasten betaalden wel geld uit, door middel van  een nieuw techniek dat ontwikkeld werd. Ze hadden dan ook de mogelijkheid om 500 muntstukken vast te houden. Dit apparaat maakte online gokken mogelijk in die tijd.

Tegenwoordig hebben we een tal van gemoderniseerde gokkasten met een hoop mogelijkheden met verschillende symbolen. Deze kunt u in de speelhal spelen, maar ook online vinden. Deze gokkasten zijn niet weg te denken in de wereld. Er zijn zelfs steden waar het allemaal draait om gokkasten en casino’s. Het is de moeite waard om wel eens een bezoek te brengen naar die steden waar gokken een dagelijks genot is in die samenleving.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *